PDA

View Full Version : wonky tach issue



k3500man
01-18-2012, 12:57 PM
for the most part it works but sometimes it does not, what runs the darn thing, i.e cam sensor, crank sensor.....?\
:confused:

grancito
01-18-2012, 03:23 PM
Signal comes from the alternator.

k3500man
01-18-2012, 05:20 PM
checked connection, cleaned and hooked back up, tach is not functional, any other ideas besides cluster as possible culprit?


thanks,
k3500man

grancito
01-18-2012, 08:10 PM
There is a module that drives it, probably with the one that drive the speedo, near the ECM. However, I have had connection problems to all of the gauges, where the instrument panel plugs in, bad contact. The instrument panel is easy to remove, a few screws, and it pulls out. It is the plug, crappy design, but that is all you get these days.